Nyitva tartás:


H.-Cs.:9-10 és 17-18


P.:9-10


Ünnepi nyitvatartás:


2023.12.25.:09:00-10:00

2023.12.26.:09:00-10:00

2024.01.01-én Zárva

 

 

 

Sürgős esetben hívható: dr. Kis Elek:

70/211-1953


 

 

 

 

 

 

A legközelebbi 0-24 órás nyitva tartású állatorvosi rendelők:

Budapesti Állatkórház:Budapest 1135, Lehel u. 43.

T.: (1) 350 0361

Dr. Juhász Tamás NON-STOP állatkórháza:Budapest 1112, Péterhegyi u.46.

T.:06-1-310-1106, 06-1-310-1554, 06-1-310-0108

 

Minden nap 08-22 között nyitva:

Primavet állatorvosi rendelő:Budapest 1152,Rákos út 60.

T.:06-1-306-1364

 


 

Rendelőnkben az ebek veszettség elleni oltása és a mikrochip beültetés egész évben folyamatos!

Az 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről

 


 

 

 

 

» Bezár «

Állatgyógyászati Központ és Rendelő Kft.
Iratkozzon fel hírlevelünkre! (regisztráció)
Rendelőnk ajánlja figyelmébe az alábbi egyesületet:
www.segitokutya.net
 

Amit egy gazdinak tudnia kell...

... véletlenszerű információk betegségekről, adatokról, érdekességekről, melyekről érdemes tudni!
Magunkról
A 21/1992. (VIII. 3.) FM. rendelet az állatorvosi magángyakorlatról és a magánállatorvosok hatósági tevékenységének szabályozásáról végre valahára lehetővé tette, hogy a magán-állatorvoslás irányában elkötelezett állatorvosok diagnosztikai - és gyógyító tevékenységüket szabadon végezhessék.Azonnal éltem e lehetőséggel.

Hát persze, hogy kisgyermek korom óta rajongok az állatokért! De nem erre vagyok büszke, hanem arra, hogy ezt a rajongást ésszel, tudással, tanulással s nem öntudatlan imádat tüzében égve mondhatom magaménak.

Elpusztult gyíkot boncoltam elöszőr, zöld gyíkot(Lacerta viridis) Szegeden. Mivel ez nagyszüleim előszobájában történt megoldást kerestek a további kellemetlenségek elkerülésének érdekében: Mire feleszméltem nagyapám már beajánlott a Móra Ferenc múzeum alagsorában dolgozó preparátorokhoz rovarpreparátumokat "készíteni"...dejszen sokra mentek a 7 éves gyerekkel:-).

Én viszont profitáltam:egy új világot ismerhettem meg, a csodák virágos kertje megnyilt, egy - és többsejtű növényekre és állatokra csodálkozhattam rá s ez a  körülöttem munkájukat végző felnőttek tevékenységemmel, kiváncsiságommal kapcsolatos jóindulatával együtt  szemlélet alkotó időszakká tette gyermekkoromat. Bizton tudom, hogy a múzeumi alagsorban, a botanikus -és az újszegedi "állatkert"-ben a kezdeti "látogató" státuszból előléptem "szemlélődő", majd "kiváncsiskodó" s végezetül "rácsodálkozó" fiatallá.

Tizenéves koromban Veszprémben laktunk. Az -egyébbként csodás - állatkert nem jelenthetett napi programot, de a megyei könyvtár igen. Az micsoda csoda volt! Minden nap(!) az iskolából a könyvtárba vezetett az utam, fél kettőtől őtig engem onnan ki nem lehetett verni. Nem is akartak azok a drága könyvtáros nénik elkergetni, sőt! Igen gyorsan olyan kiváltságok birtokosa lettem, melyeket a felnőttek sem gyakran kaptak meg e könyvtárban:hozzájutottam a legféltettebb természet-tudományos könyvekhez a "zárt rész" nyitvatartási idején kívül is, nem kellett fizetnem ha kicsit késtem a kölcsönzött könyvekkel, ingyen kaptam kazettán a madárhangokat, képzőművészeti kiállítások kasszájánál odasúgták:"szaladj be gyorsan!"...

Talán már 16 is voltam, amikor a szíriai aranyhörcsög etológiájáról-különös tekintettel az agresszivitásra- írt "szakdolgozattal" leptem meg az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt.A Kiváló minősítés ellenére előmenetelem megakadt, hmmm....

Nem vettek fel elsőre az egyetemre. Ennél nagyobb szerencse alig-alig ért életemben. A Phylaxia Oltóanyag Termelő Vállalatnál helyezkedtem el segédmunkásként s egy virusvakcinákat gyártó osztályra kerültem. Hamar kiderült, hogy nincs olyan munka, mellyel meg tudnának rémíteni. Az érdeklődés és kitartás ismét meghozta eredményét:Hipp-hopp steril laborokban találtam magam s még a harsány jókedvem miatt kezdetben morc biokémikusok is megkedveltek. Rengeteget tanultam.

Másodikra sem vettek fel. Financiális okokból a Húsipari Hízlaló Vállalatok nagytétényi hízlaldájába kerültem felcsernek. Komoly iskola volt, más azt mondaná, hogy kemény. Én élveztem, mert tanítóim (kanásztól a főállatorvosig) remek szakemberek voltak s ugyan nem adták ingyen a tudást, de nem sajnálták adni, ha kiérdemeltem.

 

Egyetemi éveim gyorsan repültek, nappal tanultam, éjjel dolgoztam. Így volt ez rendjén.

Egyetem után egy tehenészet következett - a szarvasmarha szaporodásbiológiája máig hiányzik-, az Állami Gazdaságok által képviselt (szakmai!) értékek szisztematikus széthordásához azonban már nem akartam asszisztálni...

Vegyük úgy, hogy nekem jókor jött a 21/1992.(VIII. 3.) FM. rendelet az általam gyermekfejjel megálmodott  magángyakorlatról...

 

                                                                                                        Biró Péter Gábor dr.

 

Kérjük, hogy ajánlja ismerőseinek a HÍRLEVÉL lehetőségét!