www.monoriallatorvos.hu

Babesiosis 2. - videó

Amikor én még egyetemista voltam , akkor a babeziózis úgy került tárgyalásra , hogy az a Balaton déli partján , elsősorban a Somogyságban  " nyaraltatott  " ebek véglény okozta betegsége .

Nos ! Ezek valóban régi szép idők voltak , ugyanis mára e kór az egész országban elterjedt , nincs már tavaszi és nyári járvány , miképpen klasszikus lefolyás sem .

Van viszont elmosódó tünetekkel jellemezhető , január elsejétől december 31.-ig  egyfolytában előforduló betegség .

Különleges figyelmet érdemel a terjesztő , a kullancs ! Egyelőre kullancs csípése nélkül nem lehet fertőződni , adódik tehát , hogy a terjesztőt kell fülön csípni ! 

Amikor az Ön állatorvosa kullancs riasztó vagy kullancs írtó készítményt ajánl 's időről időre más és más szerre " esküszik " , akkor Önben kétségek támadhatnak . Pedig...Tudjon róla , hogy a kullancs , ez a zseniális atka rendre hozzászokik az ellene kifejlesztett hatóanyagokhoz és fittyet hány a használati utasításokban ill. termékismertetőkben leírtaknak 's ezt ( vagyis a hatóanyaggal szembeni rezisztenciát ) az adott terület állatállományának betegségeit napra készen ismerő állatorvos látja meg legkorábban . Nincs itt semmiféle varázslás : Hozzá futnak be az információk !

Amikor arra kérem e honlap olvasóit, hogy érdeklődjenek állatorvosuknál a választandó kullancs elleni szerről , azt a fentiek miatt teszem !

Még egyetlen megjegyzés : Az állatból esetleg otthon eltávolított kullancsot ne legyen rest elvinni állatorvosához !

 

Kérem , hogy ajánlja e lapot ismerőseinek !


Kapcsolódó anyagaink: