www.monoriallatorvos.hu

Vemhes dobermann bélsara - video
2010.11.23, Kedd

Ez egy "elviekben" jól menedzselt , csodálatos szuka bélsár mintájának vizsgálatáról  készített felvétel, melyen jól látható a Toxocara canis nevű orsóféreg petéje s néhány tekergőző lárva. Tudni illik azt , hogy e féreggel már méhen belül megfertőzi a szuka a kölykeit , vagy ha ezt meg is usszák a csöppségek , akkor az első tejsugárral veszik fel az orsóféreg lárváit s , ha még mindig nem fertőződtek , akkor a csecsbimbó bőrén található petéket veszik fel .

Elmondható tehát , hogy a kölyköknek alig van esélyük megúszni e fertőzést s ebből adódik , hogy a szuka vemhességének félidejében szükséges egy bélsárvizsgálat alapján elvégzett féregtelenítés . Bosszantóan makacs tévhit az , hogy egy találomra adott tablettával a dolog " el van intézve " , nem más ez , mint önámítás . A megoldás tehát a bélsárvizsgálat , kizárólag ezen vizsgálat alapján végezhető el a szuka helyes féregtelenítése 's biztosítható az utódok fertőződésének megelőzése .

Mindig gyanús az olyan kölyök kutya , melynek pocakja majd' kidurran , bordáin azonban zongorázni lehet . Az itt közölt képen látható kiskutya bélsármintájának százszoros és ezerszeres nagyítása jól mutatja a méhen belüli fertőződés vagy az első tejsugárral ürülő lárvákkal történő vagy a  napos korban a környezetből felvett petékkel fertőződőtt állatok fertőzőttségének fokát .

 

 

A szlogen marad : " Mikroszkóp nélküli állatorvoslás nem létezik ! "

 

Kérem, hogy ajánlja e lapot és a hírlevél lehetőségét Ismerőseinek!

 

Kérem , hogy ajánlja e lapot ismerőseinek !


Kapcsolódó anyagaink: